Skip to main content

Lion's Head meatball noedelsoep met raapsteel en Chinese kool

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 el gember (geraspte)
  • 2 stengels lente-ui
  • 500 gram rundergehakt
  • 200 gram peen
  • 800 gram Chinese kool
  • 125 gram noedels (2 vierkantjes)
  • 150 gram raapsteel

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el bloem
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn (optioneel)
  • 1000 ml kokend water
  • 2 blokjes runderbouillon
  • om te bakken zonnebloemolie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Rasp de gember en hak de knoflook fijn.
  2. Snij het wit van de lente-uien heel fijn. Voeg de gember, de fijngehakte lente-ui, de knoflook, de bloem, de sojasaus, een snuf zout en wat peper bij het gehakt. Voeg als je dat hebt ook de rijstwijn toe. Heb je dat niet, vervang dan door witte wijnazijn met een klein schepje suiker. Meng goed en draai ballen iets groter dan een golfbal, ca. 3 per persoon.
  3. Verhit in een afsluitbare wok of diepe koekenpan de olie. Schroei de ballen dicht. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
  4. Schil de peen en maak met behulp van een de dunschiller of een kaasschaaf linten. Halveer de Chinese kool en snij in reepjes.
  5. Giet het kokende water bij de ballen en kruimel de bouillonblokjes erbij. Voeg de peen toe. Breek de noedelvierkanten door midden en leg erbij. (Wij vinden een half pak voor 4 genoeg, maar met grote eters in huis is ¾ pak ook prima!). Kook ca. 3 minuten.
  6. Voeg de Chinese kool bij de soep en dek af. Was de raapsteel met behulp van een slacentrifuge en voeg toe. Laat even slinken en zet het vuur uit. Breng de soep indien nodig op smaak nog wat sojasaus.
  7. Snij de overgebleven lente-ui in ringetjes. Serveer de Lion’s Head meatball soep in grote diepe borden en garneer met de lente-ui.