Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Little gem stamppot met gebakken paprika en uien

Kalf

  • Totale tijd minuten
De_Krat_20181129-10794-Gemak

Ingrediënten

In de box

  • 1 kilo Frieslander nieuwe oogst
  • 4 kroppen little gem
  • 2 paprika's

In Huis

  • 2 scheutjes melk
  • 75 gram boter
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook in plakjes
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout. Verwarm de melk. Giet de aardappelen goed af. Stamp fijn met de aardappelstamper en roer er 2/3 van de boter en beetje bij beetje de warme melk door, totdat je een mooie rulle puree hebt. Breng op smaak met peper en zout en roer er met een houten lepel de little gem door.
  2. Snipper in de tussentijd de rode ui en snij de paprika in repen. Bak de ui in de resterende 1/3 van de boter een beetje bruin. Voeg de knoflook en de paprika toe en bak totdat de paprika zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de stamppot met de paprikasaus en gebakken schnitzel of worst.