Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Little gem stamppot met gebakken rode ui, roodlof en katenspek

Varken

  • Totale tijd minuten
Little gem stamppot met gebakken rode ui, roodlof en katenspek | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Beemster Valery aardappelen
  • 1 stuks rode ui
  • 4 kropjes little gem
  • 150 gram katenspek
  • 2 stronkjes roodlof

In Huis

  • boter om te bakken
  • olie om te bakken
  • 1 scheut melk
  • 2 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. Snij de rode ui in halve ringen. Verwarm een klont boter en wat olie in een kleine koekenpan. Bak de uien daarin aan. Draai het vuur zacht en laat een beetje karamelliseren en zacht worden.
  3. Verwijder het kontje en hart van de little gem en roodlof en snij in reepjes.
  4. Stamp de aardappels met een flinke scheut melk en een flinke klont boter tot smeuïge puree. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
  5. Roer de uien incl. braadvet door de puree. Roer daarna de little gem en roodlof erdoor. Zet de pan even terug op heel laag vuur met de deksel erop en warm nog even door.
  6. Snij de katenspek in kleinere reepjes en bak de reepjes tot ze bruin gekleurd en knapperig zijn en laat even uitlekken op een keukenpapiertje. Roer ondertussen af en toe in de pan met stamp.
  7. Serveer de stamppot met de katenspek reepjes.