Skip to main content

Little Willies met stamppot en gekaramelliseerde ui

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Kruimige aardappelen
  • 600 g Snijbonen
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 1 el Gedroogd bonenkruid
  • 2 stuk(s) Ui
  • 1 blikje(s) Witte bonen
  • 50 g Ricotta
  • 2 pak(ken) Little willies

In Huis

  • 60 g Boter
  • 1 el Mosterd
  • naar smaak Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt meerdere keren ricotta en ui nodig.
  2. 1. Zet een grote pan met een laagje water met wat zout op voor de aardappels en een pannetje water met wat zout voor de snijbonen. Schil de aardappels, snij in stukken en doe in de grote pan. Kook gaar in ca. 10-15 minuten.
  3. 2. Haal de steeltjes van de snijbonen en snij ze in schuine repen van ca. 2 cm. Voeg bij het kokende water en kook beetgaar in 6-8 minuten.
  4. 3. Snij de lente-ui in ringetjes. Snij het bonenkruid fijn.
  5. 4. Snij de ui doormidden en in halve ringen. Smelt 1/3 van de boter in een koekenpan en fruit daarin de ui zachtjes tot deze wat karamelliseert.
  6. 5. Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet. Verwarm ze zachtjes in een steelpannetje nog eens 1/3 van de boter, de mosterd en het bonenkruid.
  7. 6. Giet de aardappels af maar bewaar wat kookvocht! Stamp de aardappels fijn met de ricotta, de laatste 1/3 van de boter en zoveel melk en/of kookvocht tot je een smeuïge puree hebt. Maak goed op smaak met peper en zout en schept de lente ui, snijbonen en witte bonen erdoor. Dek af en houdt warm.
  8. 7. Schuif de ui opzij en bak de Little Willies ernaast rondom bruin. Serveer met de blote billetjes in het gras.