Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lotek van boontjes, spitskool, spinazie en katjangsaus van Bartje Boemboe

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 29 lotek pindasaus bartje boemboe FP

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram Frieslander aardappelen
  • 300 gram sperziebonen
  • 4 eieren
  • 400 gram spitskool
  • 400 gram spinazie
  • 200 gram katjangsaus
  • 1 komkommer

In Huis

  • optioneel sambal
icon package

Recept stappen

  1. Zet twee grote pannen water op met zout (voor de aardappelen en groenten).
  2. Schil of was de aardappelen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Kook gaar in ca 5 min.
  3. Haal het steeltje van de sperzieboontjes en halveer. Kook in de andere pan de eitjes en de boontjes samen, 7 minuten voor de eitjes, ca. 8 voor de boontjes. Spoel de boontjes koud af om de kleur te behouden. Bewaar het water voor de spitskool en spinazie of zet een nieuw bodempje water met zout op.
  4. Snij de spitskool in smalle reepjes. Verdeel op elk bordje een handje rauwe spinazie. Kook de rest van de spinazie, samen met de spitskool 3 minuten. Spoel koud af. Schik alle groenten en de aardappels op een grote schaal.
  5. Los de katjangsaus op in een pannetje met 100 ml water per 100 gram boemboe. Warm zachtjes op en roer totdat je een gladde saus hebt. Hou het dun, zo hoort het zegt Bartje, en die kan het weten!
  6. Schil en snij de komkommer in halve maantjes (verwijder eventueel de zaadlijsten als je dat lekkerder vindt). Verdeel over de borden.
  7. Serveer de groenten, aardappelen met de katjangsaus en serveer de eitjes erbij. Zet eventueel wat sambal op tafel voor de liefhebber.