Skip to main content

Lunch van rode bieten met waterkers, makreel en een zachtgekookt eitje

  • Totale tijd 135 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Bieten
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 8 sneetje(s) Boterham
  • 8 takje(s) Waterkers
  • 2 stuk(s) Makreelfilet
  • 2 takje(s) Peterselie

In Huis

  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 4 el Mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven tot 200˚ C. Wikkel de bieten in aluminiumfolie en leg ongeveer 60 minuten in de oven, totdat ze beetgaar zijn.
  2. 2. Breng een pannetje met water aan de kook. Prik een gaatje in de eieren en kook 4 minuten. Wil je een medium ei doe dat dan 6 minuten. Rooster het brood.
  3. 3. Check met een satéprikker of de bieten beetgaar zijn. Haal uit de oven. Laat een beetje afkoelen. Verwijder het schilletje met je handen. Snij in mooie dunne plakjes m.b.v. een mandoline of scherp mes. Bestrooi met wat zout. Besprenkel met wat citroensap en een beetje olijfolie.
  4. 4. Besmeer het brood met een beetje mayonaise. Beleg met de plakjes biet en de blaadjes van de waterkers. Verdeel er wat makreel over. Leg het ei erbij en snij een klein beetje in zodat het eigeel wat kan uitlopen. Bestrooi met zout en peper en knip er wat peterselie over.