Skip to main content

Lupine tempeh met gebakken rijst

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 g Jasmijnrijst
  • 50 g Gember
  • 2 stuk(s) Ui
  • 15 g Dille
  • 3 tl Kurkumapoeder
  • 2 bakje(s) Lupine tempeh
  • 400 g Sperziebonen
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 100 g Peen
  • 3 stuk(s) Limoenblaadje
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 2 stuk(s) Rode peper
  • 15 g Koriander
  • Peper en zout

In Huis

  • 3 teen Knoflook
  • 2 el Sojasaus
  • Olie om te bakken
  • optioneel Srirachasaus
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet de rijst op (60 g pp met 120 ml water pp) en kook zachtjes met behulp van een vlamverdeler in ca. 10 min gaar. Laat zoveel mogelijk afkoelen op een plat bord.
  2. 2. Rasp de gember en pers de knoflook. Hak de helft (!) van de dille fijn. Snipper 1/4 van de ui (dus een halve bij 4p). Meng de gesnipperde ui met de helft van de knoflook, de helft van de gember, de fijngesneden dille, de sojasaus en 1/3 van de kurkuma tot een marinade. Breng op smaak met zwarte peper. Snij de tempeh in smallere reepjes en leg in de marinade. Zet koud weg.
  3. 3. Zet een pannetje met een laagje water op voor de boontjes. Dop de boontjes en snij in stukken van 3 cm. Kook in ca. 5 min beetgaar.
  4. 4. Snij de rest van de ui in dunne ringen. Snij de courgette in kleine blokjes en de wortel in dunne halve maantjes. Verhit olie in een wok en fruit de uienringen, wortel en de courgette ca. 3 minuten aan.
  5. 5. Snij de limoenblaadjes fijn. Voeg de rest van de gember, knoflook, kurkuma en het limoenblad toe en bak 1 min op hoog vuur. Draai het vuur uit, roer de rijst erdoor en breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen erdoor, doe in een schaal en dek af.
  6. 6. Verhit weer olie in de wok. Voeg de tempeh en marinade toe en bak ca. 5 min.
  7. 7. Snij intussen de lente ui en rode peper in ringetjes. Voeg bij de vis en bak even mee.
  8. 8. Hak de koriander grof en rits de rest van de dilleblaadjes van de steeltjes. Bestrooi de rijst met koriander en de tempeh met dille. Serveer eventueel met sriracha- of chilisaus
  9. <br>Let op: je hebt meerdere keren ui, courgette en lente ui nodig deze week.