Skip to main content

Tempeh Pepesan (tempehpakketje) met boemboe van Bartje en gebakken groentenrijst

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bakje specerijen
  • 240 gram witte basmatirijst
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 240 gram peen
  • 400 gram tempeh
  • 1 zakje Ikan Pepesan boemboe

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • Olie om te bakken
  • 480 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 3 el ketjap
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
  2. Pers de knoflook uit. Kneus de kardemompeulen met de achterkant van een mes plat.
  3. Verhit in een soeppan wat olie en fruit daarin de knoflook, kardemompeulen en specerijen. Voeg de rijst toe (60 gram pp) en roer goed om. Voeg dan het kokend water (120ml pp) toe met het bouillonblokje. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes gaar koken in ca. 10 minuten (evt met behulp van een vlamverdeler).
  4. Zet intussen een pannetje water op voor de boontjes. Schoon de boontjes en halveer. Kook beetgaar in ca. 4 min. Spoel af met koud water.
  5. Snij de ui in ringen en fruit langzaam in olie in een wok. Schil de peen en snij in dunne plakjes. Voeg bij de ui. Breng op smaak met zout en peper. Bak al omscheppend beetgaar.
  6. Snij de tempeh in blokjes, doe in een mengkom en voeg de boemboe en ketjap toe. Meng goed met de tempeh. Scheur een vel folie per persoon af. Leg de tempeh erop en vouw de pakketjes dicht. Leg 10 minuten in de oven.
  7. Haal de kardemomschilletjes uit de rijst. Meng de rijst en sperziebonen door het ui-peenmengsel en zet het vuur wat hoger. Bak al omscheppend tot de rijst een beetje kleurt.
  8. Serveer de groenterijst met de tempehpakketjes.
  9. NB. Deze boemboe heet Ikan Pepesan hetgeen vispakketje betekent. Wij maken er een tempehpakketje van. De boemboe is geheel vegetarisch!
  10. NB. In het bakje specerijen (voor 4p) zit: 0,5 tl kurkuma-, en 0,5 tl gemberpoeder.