Luxe borrel

Zelfgemaakte toastjes, tonijnsalade, snackkomkommer, yoghurt-muntdip en bierkaas.

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Luxe borrel | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 8 sneetjes meegranen desem
  • 2 blikjes tonijn
  • 3 el yoghurt (voor de tonijnsalade)
  • 1 stuks banaansjalot
  • 1 stuks komkommer
  • naar smaak munt
  • 250 ml yoghurt (voor de dip)
  • 250 gram roodschimmel bierkaas

In Huis

  • 1 teen knoflook
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • 4 stuks augurk
  • naar smaak citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal alvast de kaas uit de koeling. Snij het brood in dunne plakjes en snij daarna het sneetje brood door vieren, zodat de toastjes niet te groot zijn.
  2. Pers de knoflook en meng samen met de olie, zout en peper in een bakje. Smeer vervolgens beide kanten van het brood in met het olie mengseltje en plaats op een rooster in de oven. Laat de toastjes ca. 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Laat de toastjes wanneer ze uit de oven komen goed afkoelen op het rooster.
  4. Maak terwijl de toastjes afkoelen de rest van de borrel. Snij de augurk in blokjes van 0,5 cm en snipper de sjalot. Laat de tonijn goed uitlekken en mix met de yoghurt, citroensap en zout en peper, augurk en sjalot.
  5. Snij de komkommer in frietvorm. Hak de munt grof en meng samen met de yoghurt en zout en peper. Voeg eventueel naar smaak wat citroensap toe.
  6. Serveer als de toastjes afgekoeld zijn samen met de bierkaas, tonijnsalade en snackkomkommer met dip.
  7. Mocht je nog een chutney voor bij de kaas in huis hebben, dan is dat zeker een aanrader!