Skip to main content

Maaltijdsalade met bietjes, ei en gerookte zalm

Vis

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 g Gerookte zalm
  • 600 g Aardappelen vastkokend
  • 2 stuk(s) Eieren (hardgekookt, in stukjes)
  • 400 g Rode biet
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 el Dragon + dille + peterselie

In Huis

  • 5 stuk(s) Augurkjes (in stukjes)
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Mayonaise
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Mosterd
  • 1 el Honing
  • 1 el Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de bieten ongeschild op in ruim water en kook gaar in ca. 1 uur.
  2. Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook met een snufje zout ook gaar en giet ze af.
  3. Pel de gekookte bieten en snijd ze in even grote blokje als de bietjes.
  4. Snipper de ui.
  5. Kook de eieren hard, laat schrikken en pel ze.
  6. Verwarm de blokjes biet even met een scheutje olijfolie, gesnipperde ui,citroensap, snufje zout en de honing en laat dit een aantal minuten staan trekken.
  7. Meng mayonaise met peper, zout, fijngehakte verse kruiden, paprikapoeder en mosterd.
  8. Schep de bietjes bij de aardappelblokjes en meng er de mayonaisedressing en de augurkjes door.
  9. Snij de zalm in repen en de eieren in plakjes.
  10. Doe de aardappel-bietensalade in een mooie schaal en schik de plakjes zalm en de eieren er overheen.
  11. Bestrooi met nog wat dille en serveer.