Maaltijdsalade met bietjes, ei en gerookte zalm
Vis
- Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 150 gram gerookte zalm
- 600 gram aardappelen, vastkokend
- 2 eieren (hardgekookt, in stukjes)
- 400 gram rode biet
- 1 rode ui
- 2 el dragon + dille + peterselie
In Huis
- 5 augurkjes (in stukjes)
- 1 el olijfolie
- 1 el mayonaise
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl mosterd
- 1 el honing
- 1 el citroensap
Recept stappen
- Zet de bieten ongeschild op in ruim water en kook gaar in ca. 1 uur.
- Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook met een snufje zout ook gaar en giet ze af.
- Pel de gekookte bieten en snijd ze in even grote blokje als de bietjes.
- Snipper de ui.
- Kook de eieren hard, laat schrikken en pel ze.
- Verwarm de blokjes biet even met een scheutje olijfolie, gesnipperde ui,citroensap, snufje zout en de honing en laat dit een aantal minuten staan trekken.
- Meng mayonaise met peper, zout, fijngehakte verse kruiden, paprikapoeder en mosterd.
- Schep de bietjes bij de aardappelblokjes en meng er de mayonaisedressing en de augurkjes door.
- Snij de zalm in repen en de eieren in plakjes.
- Doe de aardappel-bietensalade in een mooie schaal en schik de plakjes zalm en de eieren er overheen.
- Bestrooi met nog wat dille en serveer.