Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Maaltijdsalade met bietjes, ei en gerookte zalm

Vis

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram gerookte zalm
  • 600 gram Nicola aardappels
  • 3 stuks eieren
  • 400 gram rode bieten
  • 1 stuks rode ui
  • 15 gram dille

In Huis

  • 5 stuks augurkjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Zet de bieten ongeschild op in ruim water en kook gaar in ca. 1 uur.
  2. Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook met een snufje zout ook gaar en giet ze af.
  3. Pel de gekookte bieten en snijd ze in even grote blokje als de aardappels.
  4. Snipper de ui.
  5. Kook de eieren hard, laat schrikken en pel ze.
  6. Verwarm de blokjes biet even met een scheutje olijfolie, gesnipperde ui, citroensap, snufje zout en de honing en laat dit een aantal minuten staan trekken.
  7. Hak de dille fijn. Meng mayonaise met peper, zout, dille, paprikapoeder en mosterd.
  8. Schep de bietjes bij de aardappelblokjes en meng er de mayonaisedressing en de augurkjes door.
  9. Snij de zalm in repen en de eieren in plakjes.
  10. Doe de aardappel-bietensalade in een mooie schaal en schik de plakjes zalm en de eieren er overheen.
  11. Bestrooi met nog wat dille en serveer.