Skip to main content

Maaltijdsalade met groene asperges, krulandijvie, spekjes, koolrabi, krieltjes, roodlof en kappertjes

Varken

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram spekjes
  • 400 gram krieltjes
  • 500 gram groene asperges
  • 2 el kappertjes
  • 300 gram koolrabi
  • 2 stronkjes roodlof
  • 150 gram krulandijvie
  • 50 gram spinazie

In Huis

  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Bak de spekjes zachtjes uit in een koekenpan met een klein beetje olie. Laat uitlekken op een bord met wat keukenpapier.
  2. Was de krieltjes, halveer eventueel grotere exemplaren. Zet op in een pan gezouten water, waar later nog de asperges bij kunnen. Breng aan de kook.
  3. Verwijder de stuggere uiteinden van de groene asperges (ca. 2 cm) en snij de rest in van een paar centimeter. Voeg eerst de stelen bij de krieltjes en kook vanaf dat het water (weer) kookt 3 minuten. Voeg dan de aspergepunten toe en kook nog ca. 5 minuten tot krieltjes en asperges beide gaar zijn.
  4. Maak in een grote slabak een dressing van de balsamicoazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, mayonaise en kappertjes.
  5. Giet en spoel de krieltjes en asperges koud* af. Voeg bij de dressing.
  6. Schil de koolrabi, met name de onderkant grondig. Snij in staafjes. Snij de roodlof in reepjes. Voeg bij de krieltjes.
  7. Was de krulandijvie grondig met behulp van een slacentrifuge en snij het deel dat je nodig hebt grof. Voeg samen met een goede hand spinazie bij de rest en meng voorzichtig. Verdeel de spekjes over de salade en serveer direct.
  8. Door koud af te spoelen behouden de asperges hun mooie groene kleur. Nog beter resultaat krijg je als je de asperges na het koken een ijswaterbadje geeft, maar dat werk zullen we je besparen :)