Maaltijdsalade met krieltjes, roodlof, koolrabi, spinazie, ei en spek

Varken, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Maaltijdsalade met krieltjes, roodlof, koolrabi, spinazie, ei en spek | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 600 gram krieltjes
  • 4 stuks eieren
  • 200 gram ontbijtspek
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 4 el kappertjes
  • 300 gram koolrabi
  • 2 stronken roodlof
  • 4 kropjes little gem
  • handje spinazie

In Huis

  • om te bakken olie
  • 3 el wittewijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 3 el mayonaise
  • 4 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Halveer de krieltjes. Zet op in water met zout. Leg als het water kookt de eieren erbij en kook in ca. 7 minuten de eieren hard en de krieltjes gaar. Spoel beide af onder koud water.
  2. Bak het ontbijtspek knapperig in een koekenpan in een beetje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en zet even weg. NB. als je het teveel spek vindt, bewaar dan wat voor een andere dag.
  3. Maak in een grote slaschaal een dressing van de azijn, mosterd, honing, mayonaise en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de cherrytomaatjes en roer door de dressing, samen met de kappertjes.
  4. Schil de koolrabi en snij in luciferformaat. Verwijder het kontje van de roodlof en little gem, halveer in de lengte en snij in halve ringen. Meng alles door de dressing, samen met een handje spinazie per persoon.
  5. Schep als laatste de krieltjes erdoor (liefst een beetje afgekoeld).
  6. Pel de eieren en snij in vieren. Verdeel het ontbijtspek en ei over de salade en serveer.