Maaltijdsalade met krieltjes, roodlof, koolrabi, wilde spinazie, ei en spekreepjes

Varken, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Maaltijdsalade met spekreepjes, krieltjes, roodlof en koolrabi wilde spinazie en ei

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram krieltjes
  • 4 stuks eieren
  • 250 gram ontbijtspek
  • 15 gram bieslook
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bakje kappertjes
  • 4 kropjes little gem
  • handje wilde spinazie
  • 350 gram koolrabi
  • 2 stronken roodlof

In Huis

  • om te bakken olie
  • 3 el wittewijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 3 el mayonaise
  • 4 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Halveer grotere krieltjes. Zet op in water met zout. Leg als het water kookt de eieren erbij en kook in ca. 7 minuten de eieren hard en de krieltjes gaar. Spoel beide af onder koud water.
  2. Bak het ontbijtspek knapperig in een koekenpan met hooguit een drupje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en zet even weg. NB. als je het teveel spek vindt, bewaar dan wat voor een andere dag.
  3. Maak in een grote slabak/schaal de dressing met de azijn, mosterd, honing, mayonaise en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Snipper of knip de bieslook en halveer de cherrytomaatjes. Meng de bieslook, tomaatjes, kappertjes en krieltjes door de dressing.
  4. Verwijder het kontje van de little gem en snij in reepjes. Hak de wilde spinazie grof. Was met behulp van een slacentrifuge.
  5. Schil de koolrabi en snij in luciferformaat, verwijder het hart uit de roodlof en snij in dunne repen.
  6. Voeg de koolrabi, little gem, wilde spinazie en roodlof bij de salade.
  7. Snij de eieren in vieren, verdeel het ontbijtspek en ei over de salade en serveer.