Maaltijdsalade met krieltjes, tempeh-‘spek’, witte boontjes, koolrabi, roodlof en spinazie

Vegan

  • Totale tijd 35-40 minuten
Maaltijdsalade met krieltjes, tempeh-‘spek’, witte boontjes, koolrabi, roodlof en spinazie | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram tempeh
  • 600 gram krieltjes
  • 20 gram bieslook
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 4 el kappertjes
  • 300 gram koolrabi
  • 2 stronken roodlof
  • 4 kropjes little gem
  • handje spinazie
  • 1 potje witte boontjes

In Huis

  • 4 el (zonnebloem)olie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el agavesiroop
  • 2 tl (gerookt) paprikapoeder
  • naar smaak tabasco (optioneel)
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl agavesiroop (voor dressing)
  • 4 el (milde) olijfolie
  • 3 el vegan mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Snij met een scherp mes zo dun mogelijke plakken van de tempeh. Maak een marinade van de (zonnebloem)olie, sojasaus, agavesiroop, (gerookt) paprikapoeder, tabasco (optioneel) en peper uit de molen. Meng de tempeh met de marinade en zet even weg.
  2. Halveer de krieltjes en zet op in water met zout. Kook in 6-8 minuten gaar. Spoel af onder koud water.
  3. Maak in een grote slaschaal de dressing van de witte wijnazijn, mosterd, agavesiroop, milde olie en vegan mayonaise. Breng op smaak met peper en voldoende zout. Knip de bieslook erbij. Halveer de tomaatjes en meng samen met de kappertjes door de dressing.
  4. Schil de koolrabi en snij in luciferformaat. Verwijder het kontje van de roodlof en little gem, halveer in de lengte en snij in halve ringen. Meng alles door de dressing, samen met een handje spinazie per persoon.
  5. Giet de witte boontjes af en meng door de sla.
  6. Bak de tempeh in wat olie in een koekenpan 2 min aan elke kant. Pas op: door de agave en de soja kan de tempeh snel verbranden!
  7. Schep als laatste de krieltjes door de salade (liefst een beetje afgekoeld). Verdeel de tempeh‘spek’ over de salade en serveer.