Skip to main content

Maaltijdsalade met quinoa, tomaatjes en hazelnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 120 g Hazelnoten
  • 300 g Quinoa
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 1 el Oregano
  • 150 g Hart van bleekselderij
  • 3 el Munt
  • 250 g Chinese kool
  • 1 zakje(s) Zomerpostelein

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 5 el Olijfolie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 2 tl Mosterd
  • 1 tl Honing
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bak de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze gaan geuren. Zet weg en laat afkoelen.
  2. 2. Zet de quinoa op in een pan met ruim water. Laat in ca 12 minuten gaar koken, de quinoa is klaar als de kiempjes een beetje los gaan zitten en ze eruit zien als c-tjes.
  3. 3. Bak intussen in een koekenpan met wat olie de tomaatjes ca 8 minuten. Hak de knoflook fijn en voeg op het laatst toe. Snij de blaadjes oregano fijn en voeg toe, samen met een scheutje citroensap. Schud om en zet het vuur uit.
  4. 4. Snij het hart van de bleekselderij (het binnenste lichtgroene deel) in halve maantjes en snij de munt fijn. Snij de Chinese kool in fijne reepjes. Spoel de zomerpostelein af en haal de blaadjes af.
  5. 5. Maak in een grote slabak een dressing van de olijfolie, balsamico-azijn, mosterd, honing, peper en zout. Voeg de quinoa, gehakte kruiden, bleekselderij en Chinese kool toe en meng goed. Dien de quinoa salade op met de gebakken tomaatjes en de hazelnoten.
  6. https://www.dekrat.nl/nl/maaltijdbox-recepten/chinese-koolsalade-met-yoghurtdressing
  7. <br>Let op: je hebt elders deze week ook bleekselderij en peterselie nodig en de vega's ook munt.<br>Tip voor de overgebleven Chinese kool: