Skip to main content

Maaltijdsalade met quinoa, tomaatjes en knapperige kikkererwten

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 blikje(s) Kikkererwten
  • 200 g Quinoa
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 1 stuk(s) Hart van bleekselderij
  • 1 handje(s) Peterselie
  • 1 handje(s) Munt
  • stuk(s) Chinese kool
  • 1 zakje(s) Waterkers

In Huis

  • 1 tl Paprikapoeder
  • 2 teen Knoflook
  • 4 el Olijfolie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl Honing
  • 1 el Oregano
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af en zet de helft apart. Doe de andere helft in een kom met een scheut olijfolie en het paprikapoeder, peper en zout en hussel goed om. Leg op een vel bakpapier en schuif in de oven voor 15 minuten, hussel dan nog even goed om en bak nog eens 15 minuten totdat ze lekker knapperig zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  2. 2. Zet de quinoa op in een pan met ca 400 ml (bij 4p) koud water en breng aan de kook. Laat in ca 12 minuten gaar koken, de quinoa is klaar als de kiempjes een beetje los gaan zitten en ze eruit zien als c-tjes.
  3. 3. Bak intussen de tomaatjes ca 8 minuten aan in een koekenpan met wat olie en bestrooi met de oregano. Voeg op het laatst knoflook en een scheutje citroensap toe.
  4. 4. Snij het hart van de bleekselderij in halve maantjes en snij de kruiden fijn. Snij de Chinese kool in fijne reepjes. Was de waterkers. Doe alle groenten met de ongebakken helft van de kikkererwten in een grote slakom.
  5. 5. Maak een dressing van olijfolie, balsamico-azijn, mosterd, honing, peper en zout. Voeg de quinoa bij de slakom en meng goed met de dressing en de kruiden. Dien de salade op en bestrooi met de geroosterde kikkererwten.
  6. <br>Let op: je hebt elders deze week ook bleekselderij nodig!