Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Maaltijdsalade met spekjes, geroosterde regenboogpeen, linzen en een frisse dressing

Varken

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram koolraap
  • 400 gram regenboogpeen
  • 300 gram spekreepjes
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 stronkje roodlof
  • 200 gram spitskool

In Huis

  • 200 gram dupuis linzen
  • 1 blokje groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 3 el gedroogde dragon
  • 1 el citroensap (mag uit een flesje)
  • 1 tl mosterd
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 el warm water
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bereid de dupuis linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met het bouillonblokje. Giet af.
  3. Zet een grote pan met water en zout op voor de koolraap. Schil en halveer de koolraap en regenboogpeen. Snij de groenten in Vlaams friet formaat. Kook de koolraap 3-4 min voor. Laat goed uitlekken en doe samen met de peen in een ovenschaal. Meng met olie, chilipoeder en zout en hussel goed om. Schuif voor ca. 25 min in de oven. Schud halverwege even om.
  4. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de spekreepjes tot ze knapperig zijn.
  5. Meng samen in een saladekom de crème fraîche, dragon, citroensap, mosterd, olijfolie extra vierge en de aangegeven hoeveelheid warm water. Pers de knoflook erbij (verwijder groen loofje als die er is), breng op smaak met zout en peper en roer goed door.
  6. Halveer de roodlof, verwijder het hart en snij in dunne reepjes net als de spitskool. Hussel samen met de linzen door de dressing. Verdeel over de borden, schep de koolraap en regenboogpeen erbij en bestrooi met de spekjes.