Maaltijdsalade met spekjes, geroosterde regenboogwortel en linzen
Varken
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 600 gram (ca.) koolraap
- 500 gram regenboogwortel
- 300 gram spekreepjes
- 100 gram crème fraîche
- 2 stronkjes roodlof
- 1 stuks citroen
- 1 tl mosterd
In Huis
- 200 gram dupuis linzen
- 1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- olie om te bakken
- mespuntje chilipoeder
- 3 el gedroogde dragon
- 6 el olijfolie extra vierge
- 2 el warm water
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bereid de dupuis linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met het bouillonblokje. Giet af.
- Zet een grote pan met water en zout op voor de koolraap. Schil en halveer de koolraap en regenboogwortel. Snij de groenten in Vlaams friet formaat. Kook de koolraap 3-4 min voor. Laat goed uitlekken en doe samen met de peen in een ovenschaal. Meng met olie, chilipoeder en zout en hussel goed om. Zet voor ca. 25 min in de oven. Schud halverwege even om.
- Bak de spekreepjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn.
- Pers de citroen uit. Meng samen in een saladekom de crème fraîche, dragon, citroensap, mosterd, olijfolie extra vierge en de aangegeven hoeveelheid warm water. Pers de knoflook erbij, breng op smaak met zout en peper en roer goed door.
- Halveer de roodlof, verwijder het hart en snij in dunne reepjes. Hussel samen met de linzen door de dressing. Verdeel over de borden, schep de koolraap en regenboogwortel erbij en bestrooi met de spekjes.