Skip to main content

Maaltijdsalade van rode biet met blauwe kaas en walnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g rode biet
  • 4 portie(s) slamix
  • 200 g blauwe kaas
  • 50 g walnoten
  • naar smaak stokbrood

In Huis

  • naar smaak zout
  • 3 el olijfolie
  • 2 el notenolie
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje(s) knoflook voor dressing
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • naar smaak boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de bieten en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Rooster ze beetgaar in ca. 1 uur afhankelijk van de grootte van de bietjes. Laat de bietjes afkoelen en verwijder de schil. Snijd ze in hapklare stukken en bestrooi met wat zout.
  3. Doe wat slamix in een schaal. Leg er de bieten bij.
  4. Maak een dressing van de twee soorten olie, het citroensap en de geperste knoflook. Sprenkel over de biet.
  5. Strooi er de kaas, de peterselie en de walnoten over.
  6. Serveer met wat beboterd stokbrood.