Maaltijdsoep met kapucijners, palmkool, penne en overjarige kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Maaltijdsoep met kapucijners recept | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram kapucijners
  • 8 stuks tomaat
  • 300 gram palmkool

In Huis

  • 1 stuks ui
  • olie om te bakken
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1000 ml kokend water
  • 2 blokjes paddenstoelen- (of groente) bouillon
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl bruine suiker
  • 200 gram penne
  • 50 gram overjarige kaas
icon package

Recept stappen

  1. Dop de kapucijners (vraag hulp) en spoel af. Kook in een klein laagje water (zonder zout, daar wordt het velletje taai van) in 5-10 min beetgaar. Spoel koud af.
  2. Zet de waterkoker aan.
  3. Snipper de ui. Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui heel zachtjes minimaal 5 minuten. Maak een aan elkaar gebonden kruiden bouquet van de peterselie, oregano en tijm. Hak de knoflook en snij de tomaten grof.
  4. Voeg de knoflook toe, schep even om. Maak ruimte in het midden van de pan en bak de tomatenpuree even mee zodat het zuur er wat af gaat.
  5. Voeg het kokende water, bouillonblokje, kruiden bouquet, tomaten, penne, balsamico azijn en de bruine suiker (gewone mag ook) toe. Breng op smaak met peper en zout. Dek af, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
  6. Spoel de palmkool af en snij met een scherp mes de nerf ertussenuit. Snij het blad in dunne reepjes en voeg bij de kokende soep. Kook ca. 10 minuten totdat de palmkool en penne gaar zijn.
  7. Rasp de kaas.
  8. Verwijder het kruiden bouquet en roer de kapucijners erdoor. Serveer de soep met de kaas en wat druppeltjes olijfolie.