Maaltijdsoep met Kollumer erwten, bouquet garni, palmkool, penne en waterkerspesto

Vegan

  • Totale tijd 40 minuten
Maaltijdsoep met Kollumer erwten bouquet garni palmkool penne en waterkerspesto | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 200 gram knolselderij
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes tijm
  • 1 blikjes tomatenpuree
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 300 gram palmkool
  • 200 gram volkoren penne
  • 100 gram walnoten
  • 75 gram waterkers
  • 1.5 potjes Kollumer erwten

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 1200 ml kokend water
  • 2 blokjes paddenstoelen- (of groente) bouillon
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl bruine suiker
  • 80 ml (milde) olie voor de pesto
  • kneepje citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan.
  2. Verwarm olie in een soeppan. Snipper en fruit de ui heel zachtjes minimaal 5 minuten. Schil en snij de knolselderij in blokjes van 0,5 cm, bak mee. Maak een bouquet garni (zie tip 1) van de peterselie, oregano en tijm.
  3. Hak de knoflook en voeg 2/3de toe. Maak ruimte in het midden van de pan en bak de tomatenpuree even mee zodat het zuur er wat af gaat.
  4. Voeg het kokende water, bouillonblokje, bouquet garni, tomatenblokjes, balsamico-azijn en de bruine suiker (gewone mag ook) toe. Dek af, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
  5. Spoel de palmkool af en snij met een scherp mes de nerf ertussenuit. Snij het blad in dunne reepjes en voeg met de penne (zie tip 2) bij de kokende soep. Kook ca. 10 minuten totdat de palmkool en penne gaar zijn.
  6. Maak de pesto. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de rest van de knoflook, walnoten, (milde) olie, waterkers, een kneepje citroensap en zout en peper, tot een mooie smeuïge pesto. Voeg als nodig nog wat olijfolie toe.
  7. Giet en spoel de Kollumer erwten af. Roer op het laatst door de soep en warm mee.
  8. Verwijder het bouquet garni en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met een flinke dot pesto.
  9. 1: Bind de kruiden samen met keukentouw (bouquet garni). Heb je dat niet in huis? Doe de takjes er dan los in, maar zorg dat je ze er voor het serveren uitvist. 2: Voeg meer penne naar smaak toe voor grote eters.