Maaltijdsoep met Kollumer erwten, bouquet garni, palmkool, penne en waterkerspesto

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Maaltijdsoep met Kollumer erwten bouquet garni palmkool penne en waterkerspesto | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 1 stuks sjalot
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes tijm
  • 1 stuks courgette
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 blikje tomatenblokjes
  • 300 gram palmkool
  • 200 gram volkoren penne
  • 100 gram walnoten
  • 75 gram waterkers
  • 1 potje Kollumer erwten

In Huis

  • 1000 ml kokend water
  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blokjes paddenstoelen- (of groente) bouillon
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl bruine suiker
  • 100 ml (milde) olie voor de pesto
  • kneepje citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
  2. Verwarm olie in een soeppan. Snipper en fruit de sjalot heel zachtjes. Maak een bouquet garni (zie tip 1) van de peterselie, oregano en tijm.
  3. Hak de knoflook en voeg 2/3de toe. Maak ruimte in het midden van de pan en bak de tomatenpuree even mee zodat het zuur er wat af gaat. Snij de courgette in kleine blokjes van 1 cm, voeg toe.
  4. Voeg ook het kokende water, bouillonblokje(s), bouquet garni, tomatenblokjes, balsamicoazijn en de bruine suiker (gewone mag ook) toe. Dek af, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. Voeg als het later nodig lijkt eventueel nog wat water toe.
  5. Spoel de palmkool af en snij met een scherp mes de nerf ertussenuit. Snij het blad in dunne reepjes en voeg met de penne bij de soep. Kook ca. 10 minuten totdat de palmkool en penne gaar zijn.
  6. Maak de pesto. Rooster eventueel eerst even de walnoten. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de walnoten, (milde) olie, waterkers, rest van de knoflook, een kneepje citroensap, zout en peper tot een mooie smeuïge pesto. Voeg als nodig nog wat olijfolie toe.
  7. Giet en spoel de Kollumer erwten af. Roer op het laatst door de soep en warm mee.
  8. Verwijder het bouquet garni en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met een flinke dot pesto (zie tip 2).
  9. 1. Bind de kruiden samen met keukentouw (bouquet garni). Heb je dat niet in huis? Doe de takjes er dan los in, maar zorg dat je ze er voor het serveren uitvist. 2. Je hebt vegan kaas over, lekker over de soep of bewaar voor een ander moment.