Skip to main content

Maaltijdsoep met merguez, verse groenten en crostini

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 stuk(s) Rundermerguez worstje
  • 1 stuk(s) Ui
  • 4 stuk(s) Wortel
  • 200 g Koolraap
  • 100 g Andijvie
  • 4 sneetje(s) Landbrood

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 3 stuk(s) Tomaten
  • 4 blaadje(s) Salie
  • 200 g Borlotti bonen
  • 1 liter Water
  • 1 blokje(s) Runderbouillon
  • 4 stuk(s) Ansjovis
  • 200 g Ricotta
  • 1 tl Citroenrasp
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de merguez om en om bruin. Zet het vuur laag en laat de worsten garen in ca. 10 minuten. Snij de ui in halve ringen en de wortels in stukken. Snij de koolraap in blokjes/reepjes. Hak de knoflook fijn. Snij de tomaten in kwarten. Hak de salie grof. Giet de bonen af. Snij de andijvie in repen.
  2. Haal de worsten uit de pan en zet apart. Bak in het overgebleven braadvet de ui aan totdat hij glazig wordt. Voeg de knoflook en de salieblaadjes toe en schep om. Voeg wortel en koolraap toe en bak 1 minuut mee. Schenk er het water bij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten zachtjes trekken.
  3. Voeg 5 minuten voor einde kooktijd de bonen, tomaatjes en andijvie toe aan de soep en kook zachtjes tot de andijvie geslonken is. Snij de worsten in stukken, doe bij de soep en laat mee opwarmen.
  4. Rooster terwijl de soep trekt de boterhammen. Snij en prak de ansjovis fijn. Meng met de ricotta, het citroenrasp en wat peper. Besmeer er de bruschette mee.
  5. Schep de soep in vier borden en leg er een bruschette op. Serveer onmiddellijk.