Skip to main content

Mac and cheese broccoli met witlof-winterpostelein-komkommersalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stronk(en) Broccoli
  • 400 g Macaroni
  • 300 g Geraspte kaas
  • 2 stronk(en) Witlof
  • 1 zakje(s) Winterpostelein
  • 1 stuk(s) Komkommer

In Huis

  • Om in te vetten Boter
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
  • snufje(s) Nootmuskaat
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 el Mayonaise
  • 1 tl Honing
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan met water en zout op voor de broccoliroosjes en de macaroni (samen) en een klein pannetje voor de broccoli stelen. Verwijder de stelen van de broccoli en maak kleine roosjes.
  2. Hak de knoflook fijn. Doe de broccoliroosjes en de macaroni bij het kokende water, breng weer aan de kook en gaar in circa 4-5 minuten. Kook de steeltjes in het andere pannetje ook gaar in circa 7 minuten.
  3. Vet een ovenschaal in. Giet de broccoli en macaroni af en meng met de knoflook, peper en zout. Doe in de ovenschaal. Hou een soeplepel kookwater uit de broccolistelen apart en giet ook deze af.
  4. Pureer de stelen met een beetje van het kookvocht tot een gladde saus, roer 2/3 van de kaas erdoorheen en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet over de macaroni en broccoli in de schaal en bestrooi met de rest van de kaas. Besprenkel eventueel nog met wat olijfolie en schuif in de oven voor ongeveer 15 minuten totdat er een mooi bruin korstje op zit.
  5. Maak intussen de witlof-winterpostelein salade.
  6. Maak in een slabak een dressing van: witte wijnazijn, mayonaise, honing, olijfolie en een beetje peper en zout. Snij de witlof in dunne reepjes. Verwijder de worteltjes van de winterpostelein en was indien nodig met behulp van een slacentrifuge.
  7. Snij de komkommer in de lengte doormidden en dan in halve maantjes. Meng alles door de dressing.