Skip to main content

Mac cheese met paddenstoelen, prei en raapsteel

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Spelt pasta
  • 2 stuk(s) Prei
  • 300 g Gemengde paddenstoelen
  • 200 g Belegen kaas
  • 2 bosje(s) Raapstelen
  • 40 g Panko broodkruim

In Huis

  • 30 g Boter
  • 30 g Bloem
  • 300 ml Melk
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • Olijfolie (besprenkelen)
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 snufje(s) Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pan water op voor de pasta. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. 2. Maak eerst de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en laat ca 3 minuten garen op zacht vuur. Voeg al kloppend met een garde scheut voor scheut de melk toe totdat een mooie saus ontstaat. Voeg de laurierblaadjes toe, breng op smaak met zout en flink wat peper en laat ca 5 minuten heel zachtjes sudderen. Roer af en toe om. Draai het vuur uit als het begint te bubbelen.
  3. 3. Kook de pasta beetgaar in het kokende water in 7 minuten vanaf het moment dat het weer kookt, giet af en laat uitlekken. Voeg een drupje olijfolie toe zodat het niet gaat plakken.
  4. 4. Snij intussen de prei in dunne ringen, was even goed in een vergiet en laat uitlekken. Hak de knoflook fijn. Snij de paddenstoelen in grove stukken. Rasp de kaas. Verwijder de worteltjes van de raapstelen, was ze en snij in grove stukken.
  5. 5. Doe wat olie in een koekenpan en bak de prei en de knoflook 2-3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak nog 4 minuten. Haal van het vuur. Warm de bechamel nog even op en voeg de geraspte kaas toe. Breng op smaak met een flinke snuf nootmuskaat.
  6. 6. Meng in een grote pan of bak de pasta met de saus, het paddenstoelenmengsel en de rauwe raapstelen. Doe in een ovenschaal, strooi de panko erover, besprenkel met olijfolie en bak in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin.
  7. <br>Let op: Je hebt twee keer prei nodig deze week.