Macaroni met ham, spinazie en kaas met friszoet koolrabi-appel-witlofslaatje

Varken

  • Totale tijd minuten
Macaroni met ham spinazie en kaas met salade | recept uit de maaltijdbox

Ingrediënten

In de box

  • 280 gram Gramigna pasta (zie tip)
  • 1 stuks sjalot
  • 0.5 stuks groene puntpaprika
  • 280 gram hamblokjes
  • 1.5 bakje crème fraîche
  • 300 gram spinazie
  • 150 gram geraspte kaas belegen
  • 1 stuks koolrabi
  • 1 stuks appel
  • 2 stuks witlof

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 tl mosterd
  • 1 el azijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan gezouten water op voor de pasta. Kook de pasta in 10 minuten gaar. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht.
  2. Snipper de sjalot. Halveer de groene puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes. Fruit samen in wat olie in een koekenpan. Voeg wat zout toe. Hak de knoflook fijn en voeg samen met de tijm toe. Bak mee.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  4. Voeg als de sjalot glazig is en de paprika beetgaar de hamreepjes toe en bak een paar minuten mee. Roer de crème fraîche erdoor samen met zoveel kookvocht als nodig om een smeuïg geheel te krijgen. Voeg als het geheel goed warm is de spinazie toe en laat slinken. Voeg wat nootmuskaat toe.
  5. Roer de gare pasta erdoor, samen met de helft van de geraspte kaas (en nog wat kookvocht indien nodig). Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met peper en de rest van de kaas. Zet ca. 15 minuten in de oven tot er een mooi bruin korstje op zit.
  6. Maak de salade. Maak een vinaigrette van de mosterd, azijn, olijfolie, peper en zout. Schil de koolrabi grondig, vooral de onderkant, en snij in blokjes van max 1 cm. Verwijder het klokhuis en snij de appel in even grote blokjes. Voeg bij de dressing. Halveer de witlof in de lengte, verwijder het hart en snij in halve ringen. Meng bij de salade.
  7. Serveer de macaroni met ham en kaas samen met de friszoete salade.
  8. Je hebt meer pasta gekregen, kook er los wat bij voor grote eters of kinderen die liever losse pasta eten.