Mais-lupine salade van BOON met vegan cream cheese en bulgur
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks limoen
- 1 stuks rode ui
- 200 gram bulgur
- 400 gram flespompoen
- 2 stuks maiskolf
- 1 stuks rode peper
- 150 gram plantaardige cream cheese tuinkruiden
- 1 zakje peterselie en koriander
- 2 stuks bosui
- 1 bosje radijs
- 2 pakje lupinebonen
In Huis
- 2 el witte wijnazijn
- olie om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook
- 2 el vegan mayonaise
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Rasp de limoen en hou apart. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Pers het limoensap erbij en voeg de witte wijnazijn toe. Zet weg.
- Breng de bulgur in dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook. Laat ca. 10 minuten koken, tot het water is opgenomen en de bulgur gaar. Laat even staan.
- Schil de pompoen en snij in kleine blokjes van max(!) 1 cm. Haal de maiskolven af, halveer ze en snij met een groot mes rustig de korrels eraf.
- Verwarm olie in een afdekbare wok- of koekenpan en bak de pompoen stevig aan. Hak intussen de knoflook fijn en snij de rode peper in stukjes. Voeg bij de pompoen en mais, schep een paar keer om, voeg een klein scheutje water toe en dek af – stoof zachtjes ca. 10 minuten.
- Klop in een saladeschaal de vegan mayonaise door de olijfolie extra vierge samen met de vegan cream cheese en een lepeltje water. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie en koriander fijn. Snij de bosui in mooie dunne ringetjes. Snij de radijsjes in plakjes.
- Giet de BOON lupinebonen af. Voeg bij de mais en pompoen als ze beetgaar zijn en warm even mee. Voeg ook de helft(!) van de bosui toe.
- Meng de rode ui met limoensap/azijn en verse kruiden bij de dressing in de schaal en schep de bulgur, groenten en bonen erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de rest van de bosui, limoenrasp en eventueel nog een lepeltje azijn.