Skip to main content

Maiskolven met radicchio-komkommersalade en quinoa-bietenburgers

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Maiskolven
  • 1 krop(pen) Radicchio
  • 2 stuk(s) Komkommer
  • 4 stuk(s) Quinoa bietenburger

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Mayonaise
  • 2 el Yoghurt
  • 1 el Citroensap
  • naar smaak Suiker
  • naar smaak Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Breng een grote pan water aan de kook voor de mais.Verwijder de bladeren en de draden van de maiskolven. Halveer ze en doe in het kokende water. Bij een kleine maiskolf met lichtgele korrels geldt een kooktijd van 10-12 minuten, voor een grote kolf met gele korrels 15-20 minuten.
  2. 2. Maak terwijl de mais kookt de radicchio- komkommer salade. Snij een klein teentje knoflook doormidden, verwijder het loof en hak zeer fijn. Snij de radicchio doormidden en verwijder het hart. Snij vervolgens in dunne reepjes. Snij de komkommers in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine stukjes.
  3. 3. Maak in een slabak de dressing van mayonaise, yoghurt, citroen, suiker en gehakte knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe. Als tegenhanger van de bittere radicchio heb je een goede zuur-zout-zoet-verhouding nodig. Snij (straks als de mais gaar is) van een halve maiskolf de korrels af en meng door de radicchio-komkommer salade.
  4. 4. Bak intussen de quinoa-bietenburgers in een koekenpan met wat olie om en om tot goudbruin.
  5. 5. Check of de mais gaar is. Als je er gemakkelijk in kunt prikken dan is hij gaar.
  6. 6. Serveer de quinoa-bietenburgersmet de salade en de maiskolven. Geef bij de maiskolven evt. een klontje boter.