Skip to main content

Maiskolven van de BBQ met salade van venkel, dille en geitenkaas

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Maiskolven
  • 2 stuk(s) Venkel
  • naar smaak Buche fraiche geitenkaas
  • naar smaak Dille
  • naar smaak Brood

In Huis

  • naar smaak Olijfolie (extra vierge)
  • 20 g Boter
  • 1 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Steek de BBQ aan. Zet de oven aan voor het brood.
  2. 2. Leg de maiskolven met buitenblad intact, 30 minuten in koud water. Leg ze op de BBQ en rooster ze gaar in ca. 20 minuten. Draai elke 5 minuten even om. Doe de broodjes in de oven en bak ze af in plusminus 6-8 minuten.
  3. 3. Snij de venkel in flinterdunne plakken. Hak de dille fijn. Doe de venkel in een kom, besprenkel met wat olijfolie en brokkel er de geitenkaas over. Strooi wat dille er over heen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4. Serveer de maiskolven met wat boter, peper en zout, de salade en wat brood.