Skip to main content

Makreel kedgeree

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Banaansjalot
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 100 g Cherrytomaatjes
  • 3 stuk(s) Gerookte makreel

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 1 tl Kurkumapoeder
  • 250 g Rijst
  • 1 el Peterselie
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de sjalotten.
  2. 2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de sjalot op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten of totdat ze zacht zijn geworden. Roer de kerrie en kurkuma erdoor.
  3. 3. Laat 2 minuten zachtjes bakken. Voeg de rijst en 500 ml water toe aan de sjalot en laat de rijst zachtjes gaar koken in ca. 10 minuten.
  4. 4. Breng een pannetje met water aan de kook en kook de eieren half hard in ca. 5 minuten. Laat ze schrikken onder koud water. Pel en halveer ze.
  5. 5. Halveer de tomaten.
  6. 6. Breng de rijst op smaak met wat zout en peper en meng er eerst de peterselie door.
  7. 7. Schep er dan voorzichtig de makreel, tomaten en eieren door. Serveer warm.