Skip to main content

Makreel met harissa, tsatziki en groentenbulgur

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Gerookte makreel
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 150 ml Bulgaarse yoghurt
  • 1 takje(s) Munt
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 1 stuk(s) Wortel
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 1 zakje(s) Veldsla

In Huis

  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Harissa
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 300 g Bulgur
  • 1 el Citroensap
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Meng 1 eetlepel van de olijfolie en harissa. Breek de makreel in flinters en schep door de harissaolie. Zet koel weg.
  2. 2. Rasp de komkommer fijn en knijp met je handen een beetje van het vocht eruit. Meng met de yoghurt. Knijp het teentje knoflook er boven uit en snipper er wat muntblaadjes door. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Zet koel weg.
  3. 3. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing. Snipper het sjalotje, snij de paprika in stukjes, de radijsjes en wortel in dunne plakjes.
  4. 4. Meng 2 eetlepels van de olijfolie en het citroensap en schep door de bulgur samen het sjalotje, de paprika, de radijs, wortel en veldsla. Breng op smaak met peper en zout. Snij de munt fijn en strooi over de bulgur.
  5. Serveer met de makreel en de tzatziki-saus.