Skip to main content

Marokkaans gekruide kippendijen, bulgur en broccoli

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijfilet
  • 2 stuk(s) Uien
  • 600 g Broccoli

In Huis

  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
  • 6 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Chilipoeder
  • 1 tl Piment
  • 2 tl Kaneel
  • 2 takje(s) Tijm
  • 800 g Gepelde tomaten
  • 300 g Bulgur
  • 4 stuk(s) Ansjovis
  • snufje(s) Cayennepeper
icon package

Recept stappen

  1. Verdeel de kippendijen op het gewricht in tweeën. Pel en snipper de uien en 1/3e van de knoflook. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bestrooi de kip met ruim peper en zout en bak om en om mooi bruin in de hete olie. Haal uit de pan en zet apart.
  2. Bak in het overgebleven vet de uien en knoflook zachtjes 5 minuten aan totdat de uien glazig worden. Voeg chilipoeder, piment en kaneel toe en bak kort mee. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de uien. Voeg de gepelde tomaten toe en breng aan de kook.
  3. Leg de kip terug in de pan en laat 40 minuten zachtjes sudderen totdat de kip goed gaar is.
  4. Maak terwijl de kip gaart de bulgur en de broccoli. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Hak 2/3e van de knoflook en de ansjovis fijn. Verdeel de broccoli in roosjes. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook.
  5. Blancheer hierin de broccoliroosje beetgaar. Spoel ze af onder koud water en zet weg. Bak de ansjovis en knoflook in wat olie even aan. Voeg cayennepeper naar smaak toe. Schep er de broccoli door en laat dit samen even doorwarmen.
  6. Schep af en toe even om. Serveer de bulgur met de tomatensaus, de kip en de broccoli.