Marokkaanse bietensoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Peertjes met crème fraîche | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram rode biet
  • 8 sneetjes pain au levain bruin
  • schepje Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • 1 stuks ui
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 stuks steranijs
  • 1 kneepje citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui. Verwarm olie in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui zachtjes. Zet de waterkoker aan.
  3. Schil de bieten en snij in dobbelsteentjes. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui samen met de aangegeven hoeveelheid water, de bouillonblokjes en de steranijs. Breng afgedekt aan de kook en kook in ca. 30 minuten gaar.
  4. Snij het brood in 8 sneetjes en leg gedurende 5-7 minuten in de oven tot de broodjes goud bruin zijn.
  5. Verwijder de steranijs (!) en pureer de soep glad. Breng goed op smaak met zout en peper en een flinke kneep citroensap als tegenhanger van het zoet. Garneer met een schepje yoghurt en eet met de geroosterde broodjes.