Marokkaanse bietensoep met een briochebol en sla met roodlof en venkel

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Marokkaanse bietensoep met een brochebol en sla met roodlof en venkel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks sjalot
  • 800 gram rode biet
  • 4 stuks brioche bol
  • 2 stuks roodlof
  • 1 stuks venkel
  • 75 gram rucola
  • 10 gram bieslook
  • naar smaak crème fraîche

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 stuks steranijs
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • suiker (naar smaak)
  • 1 el mayonaise
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 kneepje citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de sjalot en fruit zachtjes in een soeppan met dikke bodem in een beetje olie. Zet de waterkoker aan.
  3. Schil de bieten en snij in dobbelsteentjes. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de sjalot samen met de aangegeven hoeveelheid water, de bouillonblokjes en de steranijs. Breng afgedekt aan de kook en kook in ca. 30 minuten gaar.
  4. Bak de brioche broodjes 5 minuten in de oven, zodat deze warm en knapperig zijn.
  5. Meng in een slakom de azijn, mosterd, suiker, mayonaise, olijfolie extra vierge, zout en peper tot een dressing.
  6. Snij de roodlof in de lengte doormidden, verwijder eventueel het hart, en snij in halve ringen. Snij het loof en kontje van de venkel en snij in dunne plakjes. Was de rucola in een slacentrifuge. Voeg alles bij de dressing (niet alles als je denkt dat je de sla niet op krijgt!). Knip een deel van de bieslook erbij en meng. Bewaar wat bieslook om de soep mee te garneren.
  7. Verwijder de steranijs (!) en pureer de soep glad. Breng goed op smaak met zout en peper en een flinke kneep citroensap als tegenhanger van het zoet. Schep wat crème fraîche in elke kom soep. Garneer met gehakte bieslook. Serveer met de salade en de brioche bollen.