Skip to main content

Marokkaanse groentestoof met gekarameliseerde halloumi, bulgur en rucola

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Bospeen
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 8 stuk(s) Pruimtomaten
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 bakje(s) Ras el hanout
  • 200 g Bulgur
  • 2 pakje(s) Halloumi
  • 1 zakje(s) Rucola

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Honing
  • 1 tl Oregano
  • 1 tl Tijm
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt elders deze week ook rucola nodig.
  2. 1. Was en/of schraap de bospeen schoon. Snij in dunne plakjes en halveer zo nodig dikkere exemplaren in de lengte. Snij de courgette in stukjes.
  3. 2. Snij de tomaten in stukjes. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  4. 3. Verhit wat olie in een stoofpan en fruit de ui aan. Voeg de wortel, de knoflook en de ras el hanout toe. Bak een paar minuten. Voeg de courgette toe, bak even mee en voeg de tomaten toe. Verkruimel het bouillonblokje erbij breng aan de kook en dek af. Laat ca. 12-15 minuten stoven, let op dat het niet droog kookt, voeg zo nodig een klein scheutje water toe.
  5. 4. Zet ondertussen de bulgur op, 50 gram pp met zoveel water dat er 1 cm boven staat. Kook in ca. 10 minuten gaar. Giet indien nodig af en roer los met een paar druppels olijfolie.
  6. 5. Meng de olijfolie en honing in een schaal en strooi er de gedroogde oregano, tijm en zout en zwarte peper over. Meng goed.
  7. 6. Dep de halloumi droog en snij in blokjes. Bak in een koekenpan in een klein scheutje olie mooi bruin. Voeg het olie/honingmengsel toe. Laat een paar minuten pruttelen maar zorg dat de honing niet verbrandt.
  8. 7. Was de rucola. Serveer de halloumi met de bulgur en de Marokkaanse stoof. en laat ieder naar smaak rucola erdoor roeren.