Skip to main content

Marokkaanse kip met abrikozen, couscous met hazelnoten en munt en geroosterde bloemkool

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 100 g Gedroogde abrikozen
  • 1 el Ras el hanout
  • 400 g Kippendijenvlees
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 300 g Courgette
  • 3 el Munt (fijngehakt)
  • 200 g Couscous
  • 40 g Hazelnoten

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 6 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet de waterkoker aan voor de abrikozen en straks de couscous. Wel de abrikozen in ca 100 ml heet water (liefst een uur van te voren). Verwarm de oven voor op 180°.
  2. 3. Snij de bloemkool in plakken van ca 2 cm dik. Leg de bloemkool in een ingevette ovenschaal of bakblik. Bestrooi met peper en zout en sprenkel er 1/3 van de olijfolie overheen. Schuif in de oven voor ca. 35 min.
  3. 4. Snij de uien in achtsten. Leg in een andere ovenschaal en doe de gewelde abrikozen erbij. Leg de gemarineerde kip erop en leg de andere helft van de knoflooktenen, gehalveerd, ertussen. Giet 1 dl water erbij en schuif in de oven voor ca. 30 min totdat de kip bruin en gaar is (begin met de bloemkool boven en de kip beneden en draai halverwege even om; zorg dat het niet verbrandt).
  4. 5. Snij de courgette in dunne plakken van 0.5 cm en dan in blokjes van 0.5 cm en snij de munt fijn. Meng courgette en munt met de laatste 1/3 olijfolie, het citroensap en peper en zout.
  5. 6. Doe 50 gram couscous pp in een hittebestendige kom en giet daar 50 ml kokend water pp bij. Dek af en laat 5 minuten wellen.
  6. 7. Hak de hazelnoten grof. Roer de couscous los met een vork en wat drupjes olie. Meng de couscous met de hazelnoten, de courgette en munt. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  7. 8. Dien de kip op met de couscous en geroosterde bloemkool. De aanbaksels in de schaal van de kip zijn heel lekker!
  8. <br>2. Hak de helft (!) van de knoflook fijn. Meng de ras el hanout (bakje met stip) met de knoflook en 1/3 van de olijfolie en wat peper en zout in een grote kom. Doe de kippendij erbij en wrijf goed in met de kruidige olie. Zet even weg om in te trekken.