Skip to main content

Marokkaanse salade met falafelballetjes en yoghurtsausje

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Wortel
  • 1 blikje(s) Kikkererwten
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 2 pak(ken) Falafelballetjes
  • krop(pen) Romaanse sla
  • 1 bosje(s) Koriander
  • 1 tl Citroenrasp
  • 2 el Citroensap
  • 150 ml Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Komijnzaad
  • 4 el Olijfolie
  • snufje(s) Paprikapoeder
  • snufje(s) Peper en zout
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Snij de wortel julienne (of rasp grof) en de courgette in echte kleine stukjes.
  2. Hak de koriander fijn en hou een klein beetje apart voor de yoghurtsaus.
  3. Snij de sla ook julienne, dus heel fijn.
  4. Maak een dressing voor de salade van de olijfolie, citroensap, de knoflook, de koriander en de komijnpoeder.
  5. Meng met de kikkererwten en fijngesneden groenten en sla en maak goed op smaak met peper, zout en als nodig nog wat citroensap totdat de zoet-zuur-zout verhouding goed is.
  6. Bak de falafel rondom bruin in een beetje olie.
  7. Meng de yoghurt met de citroenrasp, een snufje komijn, peper en zout en de apart gehouden koriander.
  8. Serveer bij de falafel en de salade.