Skip to main content

Marokkaanse spruiten met dadels, munt en amandelen

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Banaansjalot
  • 500 g Spruiten
  • 1 bakje(s) Ras el hanout
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 300 g Paksoi
  • 200 g Couscous
  • 80 g Amandelschaafsel
  • 3 takje(s) Verse munt
  • 40 g Dadels
  • 1 blikje(s) Kikkererwten

In Huis

  • 500 ml Kokend water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • naar smaak Gedroogde chilipeper vlokken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt meerdere keren sjalot nodig deze week. In het kruidenbakje zit 1 el ras el hanout.
  2. 1. Zet de waterkoker aan. Meng in een maatbeker de aangegeven hoeveelheid water met het bouillonblokje.
  3. 2. Pel en snipper de sjalot en pel en hak de knoflook fijn. Was de spruitjes, snij het kontje eraf en halveer ze.
  4. 3. Verhit een flinke scheut olie in een wok en fruit hierin de sjalot met de knoflook samen met de ras el hanout zachtjes (!) aan. Voeg de spruitjes toe en bak mee.
  5. 4. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree toe en bak even mee. Roer goed door. Voeg de bouillon toe en stoof in circa 12 minuten gaar. De spruitjes moeten beetgaar zijn.
  6. 5. Maak intussen de bladeren van de paksoi los en was ze goed. Snij het wit in stukjes en het groen in dunne repen.
  7. 6. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Let op, het kan snel aanbranden. Snij de munt fijn. Roer de couscous met wat drupjes olie los met een vork en meng met het amandelschaafsel en de munt.
  8. 7. Snij de dadels fijn. Spoel de kikkererwten af. Voeg het wit van de paksoi en de kikkererwten toe aan de spruiten. Laat dit nog circa 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en (chili)peper naar smaak.
  9. 8. Roer als laatste het groen van de paksoi en de dadels door de stoof. Serveer met de couscous.