Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Marokkaanse spruiten met dadels, munt en amandelen

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
3583 Spruiten Op Marokkaanse Wijze Met Dadels En Munt

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks banaansjalot
  • 500 gram spruiten
  • 1 bakje ras el hanout
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 gram paksoi
  • 200 gram couscous
  • 80 gram amandelschaafsel
  • 3 takjes verse munt
  • 40 gram dadels
  • 1 blikje kikkererwten

In Huis

  • 500 ml Kokend water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • naar smaak Gedroogde chilipeper vlokken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt meerdere keren sjalot nodig deze week. In het kruidenbakje zit 1 el ras el hanout.
  2. Zet de waterkoker aan. Meng in een maatbeker de aangegeven hoeveelheid water met het bouillonblokje.
  3. Pel en snipper de sjalot en pel en hak de knoflook fijn. Was de spruitjes, snij het kontje eraf en halveer ze.
  4. Verhit een flinke scheut olie in een wok en fruit hierin de sjalot met de knoflook samen met de ras el hanout zachtjes (!) aan. Voeg de spruitjes toe en bak mee.
  5. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree toe en bak even mee. Roer goed door. Voeg de bouillon toe en stoof in circa 12 minuten gaar. De spruitjes moeten beetgaar zijn.
  6. Maak intussen de bladeren van de paksoi los en was ze goed. Snij het wit in stukjes en het groen in dunne repen.
  7. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Let op, het kan snel aanbranden. Snij de munt fijn. Roer de couscous met wat drupjes olie los met een vork en meng met het amandelschaafsel en de munt.
  8. Snij de dadels fijn. Spoel de kikkererwten af. Voeg het wit van de paksoi en de kikkererwten toe aan de spruiten. Laat dit nog circa 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en (chili)peper naar smaak.
  9. Roer als laatste het groen van de paksoi en de dadels door de stoof. Serveer met de couscous.