Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Marokkaanse stamppot met kipköftegehakt en winterse ‘tzatziki’

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Marokkaanse stamppot met kipköftegehakt en winterse ‘tzatziki’  | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Doré aardappels kruimig
  • 400 gram oranje bataat
  • 10 gram peterselie
  • 100 gram yacon (zwarte modderige schil)
  • 1.5 bakje yoghurt
  • 1 stuks rode ui
  • 400 gram kipköfte gehakt
  • 2 tl Ras el Hanout specerijen

In Huis

  • 1 teen(tje) knoflook
  • olie om te bakken
  • olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en bataat. Snij in gelijke stukken van 2-3 cm. Zet net onder in water met wat zout en kook afgedekt gaar in 15-20 minuten.
  2. Hak de peterselie fijn. Schil de yacon en rasp grof. Meng (direct, anders wordt de yacon bruin) samen door de yoghurt. Pers de knoflook erbij. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snipper de ui. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes. Voeg het kipgehakt toe als de ui glazig is. Bak rul.
  4. Giet de aardappels en bataat af en bewaar wat kookvocht! Stamp tot puree en maak smeuïg met wat kookvocht en een scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper. Meng de ras el hanout door de stamp en serveer het kipköftegehakt en winterse ‘tzatziki’ erbij.
  5. Goed te weten: De ras el hanout specerijen zijn van Pit & Pit. Het mengsel bevat: peper, koriander, kaneel, chili, gember, komijn, zwarte komijn, anijs, venkel, kurkuma, muskaat, galangal, steranijs, kruidnagel, laurier, kardamom, lavendel, rozenknoppen.
  6. TIP 1: Yacon over? Lekker in kleine blokjes door de yoghurt met wat walnoten en honing. TIP 2: Je hebt ook munt gekregen. Bijvoorbeeld voor een Marokkaans kopje thee.