Marokkaanse stamppot met meatless seitan burgertjes van Sparc Kitchen, krokante kikkererwten en winterse ‘tzatziki’

Vegan

  • Totale tijd minuten
Marokkaanse stamppot met kofteburgertjes van Sparc Kitchen krokante kikkererwten en winterse tzatziki | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks rode ui
  • 1000 gram Doré aardappelen
  • 400 gram knolselderij
  • 400 gram yaconwortel (modderige schil)
  • 1 potje kikkererwten
  • 2 el muntblaadjes
  • 2 el peterselie
  • 1.5 bakje (vegan) yoghurt
  • 12 stuks meatless seitan burgertjes
  • 1 bakje ras el hanout

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • scheutje (plantaardige) melk
  • klont (plantaardige) boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een koekenpan. Snij de rode ui in halve ringen en fruit zachtjes.
  2. Schil de aardappels en knolselderij. Snij in gelijke stukken van 2-3 cm. Zet op in een laagje gezouten water (tot het net onder staat) en kook gaar in 15-20 minuten.
  3. Schil de yacon en rasp ca. ¼ grof, hou apart. Snij de rest in blokjes van 1 cm en voeg bij de aardappels en knolselderij.
  4. Giet de kikkererwten af, spoel af en dep droog. Meng met olie, zout, peper en komijnpoeder. Bak krokant in een koekenpan op middelhoog vuur in ca. 15 minuten. Schud tussentijds!
  5. Hak de muntblaadjes en peterselie fijn. Meng samen met de geraspte yacon door de (vegan)yoghurt. Pers de knoflook erbij. Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
  6. Schep de ui uit de pan en hou apart. Bak de meatless seitan burgertjes in wat olie in ca. 6 minuten om en om.
  7. Giet de aardappels en groenten af. Stamp tot puree en maak smeuïg met een scheut (plantaardige) melk en een klont (plantaardige) boter. Roer de ras el hanout en uien erdoor. Breng op smaak met zout en peper. (De yacon blijft compact en zorgt voor een knappertje in de stamp. Bovendien neemt het de smaak erg goed op.)
  8. Serveer de Marokkaanse stamp met de meatless seitan burgertjes, krokante kikkererwten en winterse ‘tzatziki’.