Skip to main content

Marokkaanse stoof met pompoen, venkel, abrikozen en couscous

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 300 g Winterpeen
  • 400 g Pompoen
  • 50 g Rozijnen
  • 100 g Gedroogde abrikozen
  • 1 blikje(s) Kikkererwten
  • 300 g Couscous volkoren
  • 1 handje(s) Koriander
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 1 pot(je) Specerijenmengsel

In Huis

  • 600 ml Kokend water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • om te bakken Olie
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op! Je hebt deze week nog een keer pompoen en venkel nodig.
  2. Zet de waterkoker alvast aan.
  3. Schil de wortel en snij in de lengte doormidden en dan in halve maantjes. Haal het loof van de venkel, halveer de knol, verwijder het hart en snij in stukjes. Snipper de ui.
  4. Verwarm in een stoofpan wat olie en voeg ui, venkel, wortel en het specerijenpotje toe. Roer goed om en laat een tijdje sudderen. Snij de citroen in vieren en leg die erbij.
  5. Ga dan de pompoen vellen. Snij doormidden en dan in parten. Schil de parten met een dunschiller, verwijder zaad en zaadlijst en snij in hapklare blokjes.
  6. Halveer de abrikozen.
  7. Voeg de pompoen bij de rest van de groenten, pers de knoflook erbij en roer goed om. Voeg dan het kokende water toe samen met het blokje bouillon, de rozijnen en de abrikozen. Breng aan de kook, voeg zout en peper toe, roer goed om, doe de deksel op de pan en laat zachtjes stoven. Haal na een minuut of 5 de citroenen eruit. Stoof nog 5 minuten door.
  8. Spoel intussen de kikkererwten af en laat uitlekken in een zeef. Voeg bij de stoof en warm nog even door.
  9. Kook intussen de couscous gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Hak de koriander fijn.
  11. Check of de groenten gaar zijn en serveer de stoof met de couscous en garneer met de koriander.
  12. <br>Let op! Gebruik bij dit recept het specerijenpotje met het stipje erop.In het specerijenpotje zit 1/2 tl kaneel, 1 tl korianderpoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl komijnpoeder, 2 tl paprikapoeder.