Skip to main content

Marokkaanse tajine met harissaballetjes en couscous

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 2 gele paprika
  • 6 tomaten
  • 1 bakje specerijen
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 bakjes harissaballetjes
  • 240 gram couscous
  • 4 el koriander

In Huis

  • 500 ml water
  • naar smaak olie om te bakken
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 el olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. NB. In het specerijenbakje zit 1 tl komijn- en 1 tl kaneelpoeder.
  2. Zet de waterkoker voor de couscous, met de aangegeven hoeveelheid water.
  3. Snipper de ui, verwarm olie in een pan en fruit de ui tot glazig. Snij de courgette in blokjes van 2 cm en maak de sperziebonen schoon en snij in stukjes van ca. 2 cm lang. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes van 2 cm. Voeg paprika, courgette en boontjes toe en bak nog 5 min mee.
  4. Hak de knoflook fijn en snij de tomaten in kleine stukjes. Voeg na de 5 min de specerijen en de knoflook toe. Bak nog ca. 30 sec, voeg de stukjes tomaat en 100 ml (bij 4p) water toe, roer door en laat in totaal 10 min pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak intussen de balletjes in een koekenpan in wat olie tot ze warm zijn.
  6. Doe de couscous in een hittebestendige kom, breng het water nog even aan de kook en voeg bij de couscous met wat zout. Laat 3-5 minuten wellen.
  7. Hak de koriander fijn. Check of de couscous gaar is, voeg de olijfolie toe en roer goed door met een vork.
  8. Dien de couscous op met de tajine en harissaballetjes en bestrooi met de korianderblaadjes.