Skip to main content

Marokkaanse tajine met harissaballetjes en couscous

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Gekleurde paprika
  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 bakje(s) Specerijen (zonder stip)
  • 1 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 400 g Sperziebonen
  • 2 bakje(s) Harissaballetjes
  • 200 g Couscous Kamut
  • 1 bosje(s) Koriander

In Huis

  • 500 ml Water
  • naar smaak Olie om te bakken
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt meerdere keren tomatenstukjes nodig deze week!
  2. Zet de waterkoker aan om straks de couscous te kunnen laten wellen.
  3. Snij de courgette in blokjes van 2 cm.
  4. Verwijder de zaadlijsten en het steeltje van de paprika en snij in ook in blokjes van 2 cm. Snipper de ui.
  5. Verwarm olie in een pan en fruit de ui tot glazig. Voeg dan de paprika en courgette toe en bak nog 5 min mee.
  6. Hak de knoflook fijn. Voeg na de 5 min de specerijen en de knoflook toe. Bak nog ca. 30 sec en voeg dan de tomatenstukjes en 100 ml (bij 4p) water toe, roer door en laat in totaal 10 min. pruttelen.
  7. Snij intussen de uiteinden van de sperziebonen af en snij ze in stukjes van ca. 2 cm lang. Voeg na 5 min. de sperziebonen bij het groentemengsel in de pan, schep om en laat het geheel nog eens 5 min pruttelen tot de sperziebonen gaar zijn.
  8. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  9. Bak ondertussen de balletjes in een koekenpan in wat olie tot ze warm zijn.
  10. Doe de couscous in een hittebestendige kom, breng het water nog even aan de kook en doe de aangegeven hoeveelheid bij de couscous met wat zout. Laat 3-5 minuten wellen.
  11. Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander.
  12. Check of de couscous gaar is, voeg 1 el olijfolie (bij 4p) en roer goed door met een vork. Dien de couscous op met de tajine en harissaballetjes en bestrooi met de koriander blaadjes.
  13. <br>NB. In het specerijenbakje (ZONDER stipje) zit 1 tl komijn en 1 tl kaneel.