Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Meatless burgertjes van Sparc Kitchen met chimichurri, aardappel-bataatpuree, maiskolven en een venkel-tomatenslaatje

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Meatless burgertjes chimichurri puree mais | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 el(!) rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes (gehakt)
  • 4 el peterselie (gehakt, incl. steeltjes)
  • 800 gram Doré aardappelen
  • 300 gram bataat
  • 2 stuks maiskolven
  • 0.5 stuks venkel
  • 150 gram bleekselderij (het hart)
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks roodlof
  • 12 stuks Meatless Sparc burgertjes

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml milde olijfolie voor de chimichurri
  • 3 el rode wijnazijn voor de chimichurri
  • 1 el rode wijnazijn voor de dressing
  • 1 tl mosterd
  • olijfolie extra vierge voor de dressing
  • olijfolie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Maak de chimichurri: Snipper de rode ui. Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met de milde olijfolie en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  2. Schil of was de aardappelen en bataat en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje koud water met zout. Breng aan de kook en kook afgedekt gaar in ca. 15-20 minuten.
  3. Zet een pannetje water op voor de mais. Verwijder de bladeren van de maiskolven, snij in plakken van ca 4 cm. Kook ca. 10 minuten. Als je met een vork in de korrels kunt prikken zijn ze gaar. Giet af en hou warm. Bestrooi op het laatst met wat peper en zout.
  4. Maak in een slabak een dressing van de rode wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout.
  5. Snij de venkel in dunne plakjes. Snij de binnenste stengels (het hart) van de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Meng alles door de dressing.
  6. Bak de burgertjes in wat olie in een koekenpan zachtjes bruin en warm.
  7. Giet de aardappels en bataat af (bewaar wat kookvocht!). Stamp de aardappelen met een stamper tot puree met indien nodig een beetje kookvocht. Breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de Meatless Sparc-burgertjes met de chimichurri, aardappel-bataatpuree, maiskolven en het venkel-tomatenslaatje.