Meatless burgertjes van Sparc Kitchen met chimichurri, aardappel-bataatpuree, maiskolven en een venkel-tomatenslaatje

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 35 minuten
Wk 41 meatless burgertjes chimichurri puree mais

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 el(!) rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes (gehakt)
  • 4 el peterselie (gehakt, incl. steeltjes)
  • 300 gram bataat
  • 800 gram Doré aardappelen
  • 2 stuks maiskolven
  • 1 stuks venkel
  • 150 gram bleekselderij (het hart)
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks roodlof
  • 12 stuks Meatless Sparc burgertjes

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge voor de chimichurri
  • 3 el rode wijnazijn voor de chimichurri
  • 1 tl mosterd
  • 1 el wijnazijn voor de dressing
  • 3 el olijfolie voor de dressing
  • om te bakken olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Maak de chimichurri: Snipper de ui. Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met de olijfolie extra vierge en de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  2. Schil of was de aardappelen en bataat en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje koud water met zout. Breng aan de kook en kook gaar in ca. 15-20 minuten.
  3. Zet een pannetje water op voor de mais. Haal de bladeren van de maiskolven, snij in plakken van ca 4 cm. Kook ca. 10 minuten. Als je met een vork in de korrels kunt prikken zijn ze gaar.
  4. Maak in een slabak een dressing van de wijnazijn, mosterd, olijfolie, peper en zout.
  5. Snij de venkel in dunne plakjes. Snij de binnenste stengels (het hart) van de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Meng alles door de dressing.
  6. Bak de burgertjes in wat olie in een koekenpan zachtjes bruin en warm.
  7. Giet de aardappels en bataat (bewaar wat kookvocht!) en mais af. Bestrooi de mais met peper en zout. Stamp de aardappelen met een stamper tot puree met indien nodig een beetje kookvocht. Breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de Meatless Sparc-burgertjes met de chimichurri, aardappel-bataatpuree, maiskolven en het venkel-tomatenslaatje.