Skip to main content

Meatless Sparc-burgertjes met chimichurri, aardappel-koolrabipuree, maiskolven en venkel-tomatenslaatje

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 el(!) rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes (gehakt)
  • 10 gram peterselie
  • 500 gram bataat
  • 400 gram Doré aardappelen
  • 300 gram koolrabi
  • 2 stuks maiskolven
  • 0.5 stuks venkel
  • 150 gram bleekselderij (binnenste stengels)
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks roodlof
  • 3 el dragonblaadjes (gehakt)
  • 12 stuks Meatless Sparc burgertjes

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • zie recept olijfolie extra vierge
  • 3 el rode wijnazijn voor de chimichurri
  • 2 tl mosterd
  • 1 el wijnazijn
  • om te bakken olijfolie
  • scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Maak de chimichurri: Snipper de ui. Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met 100 ml olijfolie extra vierge (bij 4p) en de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  2. Schil of was de bataat en aardappelen. Schil de koolrabi grondig. Snij in gelijke stukken. Zet op in ruim koud water met zout. Kook gaar in ca. 15-20 minuten.
  3. Zet een pannetje water op voor de mais. Haal de bladeren van de maiskolven, snij in plakken van ca 3 cm. Kook ca. 10 minuten. Als je met een vork in de korrels kunt prikken zijn ze gaar.
  4. Maak in een slabak een dressing van 4 el (bij 4p) olijfolie extra vierge, de wijnazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij de venkel in dunne plakjes (eventueel met behulp van een mandoline). Snij de binnenste stengels (het hart) van de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Hak de dragonblaadjes fijn. Meng alles door de dressing.
  6. Bak de burgertjes in wat olie in een koekenpan zachtjes bruin en warm.
  7. Giet de aardappels en koolrabi en mais af. Bestrooi de mais met peper en zout. Stamp de aardappelen met een stamper tot puree, terwijl je een beetje melk of kookvocht toevoegt. Breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de Meatless Sparc-burgertjes met de chimichurri, aardappel-koolrabipuree, maiskolven en het venkel-tomatenslaatje.
  9. Dit gerecht kun je het beste maken op een dag dat je wat meer tijd hebt of vraag om hulp. Om tijd te besparen kun je de chimichurri ook van tevoren maken. Bewaar in de koelkast tot gebruik, de smaak wordt er beter van. Of bewaar de mais of salade voor een andere dag, er zitten al aardig veel groenten in 😊