Skip to main content

Meatless Sparc-burgertjes met chimichurri, puree van bataat, maiskolven en een venkel-tomatenslaatje

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 el(!) rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes (gehakt)
  • 4 el peterselie (gehakt, incl. steeltjes)
  • 500 gram bataat
  • 400 gram Doré aardappelen
  • 2 stuks maiskolven
  • 0.5 stuks venkel
  • 150 gram bleekselderij (binnenste stengels)
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks roodlof
  • 12 stuks Meatless Sparc burgertjes

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • zie recept olijfolie extra vierge
  • 3 el rode wijnazijn voor de chimichurri
  • 2 tl mosterd
  • 1 el wijnazijn
  • om te bakken olijfolie
  • 1 klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Maak de chimichurri: Snipper de ui. Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met 100 ml olijfolie extra vierge (bij 4p) en de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  2. Schil of was de bataat en aardappelen. Schil de koolrabi grondig. Snij in gelijke stukken. Zet op in ruim koud water met zout. Kook gaar in ca. 15-20 minuten.
  3. Zet een pannetje water op voor de mais. Haal de bladeren van de maiskolven, snij in plakken van ca 3 cm. Kook ca. 10 minuten. Als je met een vork in de korrels kunt prikken zijn ze gaar.
  4. Maak in een slabak een dressing van 4 el (bij 4p) olijfolie extra vierge, de wijnazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij de venkel in dunne plakjes. Snij de binnenste stengels (het hart) van de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Meng alles door de dressing.
  6. Bak de burgertjes in wat olie in een koekenpan zachtjes bruin en warm.
  7. Giet de aardappels en mais af. Bestrooi de mais met peper en zout en voeg een klontje boter toe. Stamp de aardappelen met een stamper tot puree, terwijl je een beetje melk of kookvocht toevoegt. Breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de Meatless Sparc-burgertjes met de chimichurri, aardappel-koolrabipuree, maiskolven en het venkel-tomatenslaatje.