Mediterraanse pastasaus met veel groenten, fusilli en overjarige kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Mediterraanse pastasaus met veel groenten, fusilli en overjarige kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks banaansjalot
  • 150 gram peen
  • 1 stuks venkel
  • 2 stuks prei
  • 1 stuks rode paprika
  • 1 potje tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 400 gram fusilli
  • 100 gram overjarige kaas
  • 1 blikje linzen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teen knoflook
  • 4 tl gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • naar smaak chilivlokjes
  • 500 ml water
  • 2 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Snipper de sjalot. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit de sjalot. Hak de knoflook en voeg toe. Voeg de gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden (wat je in huis hebt), zout (1 tl bij 4p) en eventueel chilivlokjes (1/8 tl bij 4p) toe.
  3. Schil de peen en snij in kleine blokjes, voeg toe. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij ook in kleine blokjes, voeg toe. Snij de prei in ringen, was goed en voeg toe. Snij de paprika in blokjes en voeg toe. Bak de groenten ca. 5 minuten aan.
  4. Maak een kuiltje tussen de groenten, voeg de tomatenpuree toe en fruit even aan (zodat het zuurtje eraf gaat). Zie tip.
  5. Kook de fusilli in 9-11 minuten al dente. Giet af.
  6. Voeg de tomatenstukjes en het water toe, breng aan de kook en laat de saus ca. 10 minuten afgedekt stoven op zacht vuur.
  7. Rasp de kaas.
  8. Giet de linzen af en voeg op het laatst bij de saus. Warm nog even mee. Breng de saus op smaak met de balsamico, peper en zo nodig zout.
  9. Serveer de fusilli met de saus en garneer royaal met de overjarige kaas.
  10. Blus af met een scheut rode wijn als je nog een fles open hebt staan. Je kunt ook wat grof gehakte kappertjes of olijven op het laatst door de saus roeren, doe dan wat minder balsamico! 😊