Skip to main content

Meiraap, pomodori en kippendijen uit de oven met Opperdoezers en snijbonen

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Meiraap
  • 300 g Pruimtomaten
  • 8 blaadje(s) Salie
  • 3 el Citroensap
  • 4 tl Citroenrasp
  • 8 stuk(s) Kippendijen
  • 600 g Opperdoezer aardappels
  • 600 g Snijbonen

In Huis

  • 100 ml Kokend water
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 blokje(s) Kippenbouillon
  • 1 klontje(s) Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan zodat je de kippenbouillon snel kan maken.
  2. 2. Schil de meiraapjes, snij in kwarten en dan in plakjes van 1 cm breed. Halveer de tomaatjes.
  3. 3. Meng in de blender of het bakje van de staafmixer de olie met de salieblaadjes, de geperste knoflook, het citroensap en de citroenrasp (let op, gebruik hier maar de helft van de citroenrasp!). Smeer de kippendijen in met de marinade en bestrooi met zout en peper.
  4. 4. Leg de meiraapjes en de tomaatjes in een ovenschaal en verdeel de rest van de marinade erover. Kruimel het kippenbouillonblokje in het kokende water en roer goed om. Schenk de kippenbouillon bij de groenten en leg de kippendijen op de groenten. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak in ca. 35 minuten bruin en gaar.
  5. 5. Schil of schrob de aardappels schoon en snij in gelijke stukken. Kook in gezouten water gaar in 15-20 minuten.
  6. 6. Breng een laagje water met zout aan de kook voor de snijbonen. Verwijder het steeltje, snij in vieren en kook beetgaar in ca. 6 minuten. Giet af en roer een klontje boter, de andere helft van de citroenrasp en wat zout door de boontjes. Serveer met de kippendij en aardappels.
  7. <br>Let op: je hebt meerdere keren citroen nodig deze week.