Skip to main content

Merguez met geroosterde aardappelen, peen en prei

Rund

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram peen
  • 4 stuks prei
  • 800 gram nicola aardappelen
  • 4 worstjes rundermerguez

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el dille
  • 150 ml yoghurt
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de peen in plakken en de prei in ringetjes van een 1 cm. Boen de aardappelen schoon en snij in blokjes van 2 cm (met schil). Meng alles in een mengkom met olijfolie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min in de oven.
  3. Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk er 0.5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
  4. Verwarm olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worstjes in ongeveer 1 minuut rondom bruin. Laat de worstjes vervolgens nog 6-8 minuten op laag vuur zachtjes verder garen.
  5. Hak de dille en meng samen met de knoflook-rode wijnazijn dressing en de yoghurt.
  6. Serveer de merguez samen met de geroosterde peen, prei en aardappeltjes.