Skip to main content

Merguez salad bowl

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 100 g Rucola
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 16 blaadje(s) Roodlof
  • 12 stuk(s) Tomaten
  • 8 stuk(s) Bospeen
  • 2 takje(s) Basilicum
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 200 ml Yoghurt
  • 4 stuk(s) Merguezworstjes

In Huis

  • 300 g Quinoa
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 el Citroensap
  • 1 tl Citroenrasp
  • 1 el Zonnebloemolie
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. Laat grotendeels afkoelen en meng met de rucola. Verdeel over vier kommen.
  2. 2. Snij de komkommer in blokjes. Scheur het roodlof in grote stukken, snij de tomaatjes doormidden. Snij de wortel in lucifertjes evt m.b.v. een julienne dunschiller of een spiraalsnijder. Verdeel de groenten over de kommen. Scheur de basilicum in stukjes en snij wat ringetjes van de lente-ui. Strooi over de groenten.
  3. 3. Meng een dressing. Pers de knoflook en meng met de yoghurt, het komijnpoeder, het citroensap en de citroenrasp.
  4. 4. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de merguez in ongeveer 5 minuten bruin en gaar. Snij in stukken en verdeel over de saladbowl. Serveer met de rest van de dressing.