Merguezburger en gebakken ei op een broodje met een funky spitskoolsalade

Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Wk 17 merguezburger en gebakken ei op een broodje met funky spitskoolslade

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram spitskool
  • 2 el crème fraîche
  • 1 stuks venkel
  • 4 stuks merguezburger
  • 4 el koriander, gehakt
  • 1 stuks rode peper
  • 4 stuks eieren
  • 4 stuks hamburgerbroodjes
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • handje/ naar smaak spinazie

In Huis

  • 4 el (milde) olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 2 el citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de spitskool in dunne sliertjes. Doe in een slabak en voeg de crème fraîche en zout toe. Kneed de spitskool een minuutje, zo wordt ze zachter, want je breekt de vezels door het kneden.
  2. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij doormidden. Snij in dunne plakjes. Maak in een kom de vinaigrette van de olijfolie, mosterd, citroensap, peper en zout en marineer de venkel hierin.
  3. Bak de burgers in wat olie om en om bruin en gaar in een koekenpan in een paar minuten per kant.
  4. Hak de koriander fijn. Halveer de rode peper en verwijder indien gewenst de zaadlijsten. Snij in halve ringetjes. Voeg bij de spitskool.
  5. Haal de burgers uit de pan en hou warm. Bak een spiegelei per persoon. Verwarm intussen een grillpan. Snij de broodjes open en bak ze aan beide zijden warm en een beetje bruin.
  6. Snij de tomaatjes in dunne plakjes.
  7. Meng de spitskool met de venkel en check op zout en peper. Je kan hier ook nog wat spinazie door roeren als je over hebt.
  8. Beleg elk broodje met een paar blaadjes spinazie, wat plakjes cherrytomaat, een burger en een spiegelei. Serveer de spitskool-venkelsalade erbij.