Merguezburger (lams-kalf) met Nicola aardappels, bleekselderij en peen uit de oven, gesmoorde groene kool en sausje met lente-ui en rode peper

Lam, Kalf

  • Totale tijd minuten
Merguezburger lams kalf met Nicola aardappels bleekselderij en peen uit de oven gesmoorde groene kool en sausje met lente-ui en rode peper | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 900 gram Nicola aardappelen
  • 300 gram peen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 stuks roodlof
  • 400 gram groene kool
  • 0.25 stuks rode peper
  • 1 witte deel bosui
  • 1 bakje yoghurt
  • 4 stuks merquezburger
  • 1 kneepje citroensap (let op!)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 teen(tje) knoflook in schil
  • 1 flinke klont boter
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 3 el mayonaise
  • 1 teen(tje) knoflook voor de groene kool
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schrob de aardappels schoon en snij in blokjes van ca. 2 cm. Doe in een mengkom en hussel goed met olie, paprikapoeder en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en laat ruimte vrij.
  3. Schil en snij de peen in staafjes. Snij de bleekselderij stengels in stukken van ca. 5 cm lang. Laat het kontje aan de roodlof zitten en snij in vieren.> Meng in de mengkom met olie, peper en zout en leg de groenten bij de aardappels. Leg de knoflook met schil tussen de groenten. Bak 25-30 minuten in de oven.
  4. Verwarm een flinke klont boter in een afdekbare wok. Snij de groene kool in dunne slierten. Fruit de komijnpoeder in de boter. Voeg de groene kool toe als de boter stopt met schuimen. Bak even aan, voeg een paar eetlepels water toe, dek goed af en laat zachtjes 10-15 zachtjes minuten gaar smoren.
  5. Maak het sausje. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij fijn. Snij het wit van de bosui heel fijn, dus bijv. één of twee keer in de lengte en dan in kleine stukjes – bewaar het groen voor later. Meng met de yoghurt en mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Snij straks nog de gepofte knoflook fijn en roer erdoor.
  6. Bak de burger in wat olie om en om in ca. 6 minuten bruin en gaar.
  7. Snij een teen(tje) knoflook in dunne plakjes. Check of de groene kool beetgaar is en laat het water verdampen. Voeg de knoflook toe en schep een paar keer om. Snij de rest van de bosui in ringen en voeg toe. Draai het vuur uit en breng op smaak met zout, peper en een kneep citroensap (let op!).
  8. Serveer de burger met de groene kool, aardappels en groenten uit de oven en het sausje.
  9. Let op! Citroenrasp is nodig in ander gerecht.