Skip to main content

Merguezburger met frisse courgette salade en couscous met tomaat en groene kruiden

Rund

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Hamburger
  • 300 g Couscous
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 2 el Munt (fijngehakt)
  • 2 tl Citroenrasp
  • 2 el Citroensap
  • 4 stuk(s) Trostomaten
  • 30 g Koriander + Peterselie

In Huis

  • 300 ml Water
  • 1 tl Zout
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • scheutje(s) Olie om te bakken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Haal de hamburgers vast uit de koeling.
  2. 1. Zet een pan op met de aangegeven hoeveelheid water voor de couscous. Breng het water aan de kook en voeg het zout toe. Draai het vuur uit als het water kookt en roer de olijfolie en couscous erdoor. Dek af en laat ca. 10 minuten staan.
  3. 2. Snipper de ui heel fijn. Doe in kommetje met de azijn en zet even weg.
  4. 3. Was de courgettes en rasp met een grove rasp. Hak de muntblaadjes fijn en voeg bij de courgette. Rasp de citroenschil en doe samen met het sap van de citroen bij de courgette. Voeg de olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  5. 4. Bak de hamburgers in een beetje olie om en om gaar terwijl je de couscous afmaakt.
  6. 5. Snij de tomaat in kleine stukjes. Snij de koriander en peterselie fijn. Haal de ui uit de azijn en roer samen met de tomaat en groene kruiden bij de couscous. Maak op smaak met nog een scheutje olie, een beetje van de azijn naar smaak, peper en zout. Serveer met de courgette en burgers.
  7. <br>Let op: je hebt vaker ui, tomaat en citroen nodig deze week.